На 8 декември Ким Бейсингър навърши 60, а в началото на новата година се завръща по кината в комедията "Бойни старчета"

През 1986 г. тя става международен секссимвол с романтичната (и еротична) драма "Девет седмици и половина", а 1998 г. й носи "Оскар" за поддържаща роля като фатална жена в "Поверително от Ел Ей".

Първата си номинация за "Златен глобус" получава с бейзболната драма на Бари Левинсън The Natural (1984), където партнира на Робърт Редфорд.

Печели одобрението на критиката и през 2004-та за играта си в The Door in the Floor по романа на Джон Ървинг "Вдовица за една година", където участват още Джеф Бриджис и Ел Фанинг. В актива й обаче има и няколко номинации за антинаградите "Златна малинка"...

Играла е момиче на Джеймс Бонд (Шон Конъри в "Никога не казвай никога", 1983); била е и приятелка на Батман (Майкъл Кийтън в "Батман", 1989).

Снимала се е в близо 50 филма, но напоследък не се появява често под светлината на прожекторите - отчасти поради своята агорафобия, но и заради изтощителния развод с актьора Алек Болдуин, нейния втори съпруг.

Двамата се запознават на снимачната площадка през 1990 г. и се женят през 1993-та, но в началото на новото хилядолетие бракът им се разпада и започва битката за родителските права над дъщеря им Ирландия. Ким държи да й осигури нормално детство, в стабилна и спокойна обстановка.

Днес девойката е на 18 и вече е звезда в интернет с профилите си в "Туитър", "Инстаграм" и "Тъмблър", но върви и по стъпките на родителите си. Отскоро майка й работи със същата агенция на модели, към която се числи и тя. "Изглежда сякаш е на моята възраст. Особено тялото й, кълна се, направо ме плаши", сподели неотдавна в интервю Ирландия.

Навършила 60 в края на 2013 г., Ким Бейсингър изглежда готова да започне живота си наново. От този петък тя е отново по кината в боксьорската комедия "Бойни старчета", където е в любовен триъгълник с ветераните Силвестър Сталоун и Робърт де Ниро.

Двамата актьори влизат отново в спортна форма като боксьори, които се завръщат на ринга след 30-годишна пауза - колкото време е минало от нейния пробив в киното с ролята на блондинката Домино Петачи от "Никога не казвай никога", едно от най-сексапилните момичета на агент 007.