Мъжете наистина предпочитат жени в червени дрехи.

Дамите знаят за влиянието на червеното върху силния пол. Ето защо получаваш зелена светлина, всеки път, когато тя свети в червена рокля. Също толкова силно въздействие имат червените нокти, червеното червило и особено бельото в червено, но отскоро това е и научно подкрепено с ново изследване. 

Американски психолози установиха, че дамите с ален тоалет привличат повече силния пол в сравнение с други цветове, защото им внушават, че няма опасност да ги отхвърлят, съобщи в. "Дейли телеграф". 

Червеният цвят носи послание колко податлива е жената към ухажване. Затова мъжете го харесват повече. Резултатите могат да обяснят защо червената рокля е станала такъв предизвикателен образ в съвременната култура. 

Учените от университета на Рочестър и университета на Инсбрук установиха, че мъжете харесват на снимка повече жени с червена риза, отколкото със зелена или бяла. Причината е чувството, че облечените в червено дами по-лесно откликват на ухажване. 

Тази реакция може да е останала от еволюционното ни минало, защото животни като женските павиани имат ярко червени участъци кожа, с които показват, че търсят партньор, обясни ръководителят на екипа Адам Пазда, пише actualno.com