Знаете ли какво трябва да правите в продължение на много години, за да запазите здравето и красотата си?

Преди повече от 15 години в Оксфордския университет започват мащабни проучвания, в които участват около половин милион представители на нежния пол. 

Анализът на данните позволява идентифициране на факторите, които оказват негативно влияние на здравето и на красотата на жената. 

За съвременните дами е желателно да раждат децата си на възраст между 20-25 години, но не и в по-ранна възраст 

Оказва се, че по време на бременността нивото на женските полови хормони (естрогени) рязко намалява. Това обяснява ранното стареене на кожата и дори нещо още по-лошо - повишеният риск от рак на гърдата. От друга страна, при т. нар. "късна" бременност (на възраст между 35-40 години), нивото на тези хормони значително се повишава. 

Наднорменото тегло на жените също създава проблеми за здравето и за външния им вид 

Ето защо не трябва да отлагате борбата с наднорменото тегло. Научните изследвания показват, че за да изгубите тегло, е необходимо два пъти по-дълго време от това, за което сте натрупали излишните килограми. Помнете, че е важно да поддържате фигурата си не само в името на красотата, но преди всичко заради здравето - защо да страдате от високо кръвно налягане или диабет? 

Обърнете особено внимание на сексуалния си живот и се опитайте да получите максимално удоволствие от него 

Оказва се, че всеки оргазъм задвижва каскада от процеси, които предотвратяват стареенето му. Знаете ли, че ако получавате по двеста оргазма годишно, се подмладявате с шест години!

Осигурете на организма си с необходимото количество витамин D 

Той е изключително важен за здравето на жените, тъй като значително намалява риск от появата на поликистозни яйчници, укрепва костите и подхранва кожата. 

Освен това, витамин D помага за поддържане на тялото в добра форма. 

Той се съдържа в млечните продукти, сирената, растителното масло, в морските дарове, риба треска и риба тон, скумрия, и разбира се, в рибеното масло.

Източник: woman.bg