Испанската дива с феноменален глас Конча Буйка води за концерта си в София, на 18 декември, музиканти от Куба.

Те ще свирят заедно с големия симфоничен оркестър София Симфониета. 

На сцената ще има над 50 музиканти, а на пулта ще застане един от известните испански диригенти Антонио Куенса. Събитието ще бъде подсилено и от участието на пианиста Иван Мелон.

Музиката на Буйка е вулкан от изригващи вълнения и чувства. Нейните завладяващи интерпретации на песните "La boheme", "Volver volver", "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo", карат слушателите да затаят дух.

Буйка черпи вдъхновение от испанското фламенко. Тя успява да съчетае емоционалните си вокали с африканските влияния. Музиката й събира енергията от три континента - Европа, Африка и Латинска Америка. Това е в основата на нейния световен успех. Тя изпълнява и стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия.

За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. Той казва: "Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф, Нина Симон, Чавела Варгас, каквито вече рядко се срещат." Последно видяхме Буйка във филма на Алмодовар - "Кожата, в която живея". Тя привлече вниманието на зрителите с пленителната червена рокля на Жан Пол Готие, в която е облечена.

Билети се продават в системите на Ивентим и Тикетпро, и на касата на НДК.