Поданиците на кралица Елизабет, които търсят евтина почивка в чужбина, трябва да се насочат към унгарската столица, показва редовното годишно изследване Post Office Travel Money.

В Будапеща британците могат да се радват на хотел, храна, транспорт и разглеждане на забележителности за 117 паунда за два дни.

В проучването е разгледан следният туристически пакет – една вечеря за двама с вино, две нощувки в хотел, градски транспорт и разглеждане на забележителности. Не се смята цената на полета от Острова.

След Будапеща се нареждат Вилнюс (Литва) със 118 паунда, Варшава (Полша) със 132 паунда и Прага (Чехия) със 136 паунда.

Цените в Прага са паднали със 17% за година, с което градът задминава по достъпност Лисабон, Рига и Дубровник.

Най-скъпо е в Стокхолм.

Прага обаче е на първо място по евтини храни и напитки. Вечеря за двама с алкохол в чешката столица струва 22,23 долара. Чаша вино струва 1,63 долара.

За вечеря в Копенхаген британците ще платят 4 пъти по-висока цена, отколкото за същото в Прага, казват от Post Office Travel Money.

Целият разгледан туристически пакет в Копенхаген ще им струва 306 паунда, което е все пак с 30% по-малко от миналата година.

Най-евтината дестинация в Еврозоната си остава Лисабон. Споменатият по-горе пакет там ще струва 137 паунда. Далеч по-скъпо е в Амстердам (310 паунда) и Париж (311 паунда).

Източник: Profit.bg