Смелата Харнаам Каур предпочела да забрави за бръснача, защото така се чувствала по-добре, но това може да й коства живота.

"Никога повече няма да променя лицето си, махайки тази брада, защото така се харесвам повече", коментира тя.

23-годишната жена твърди, че така се чувства по-женствена и по-уверена. Тя страда от синдрома на поликистозните яйчници, като един от симптомите му е много бурно окосмяване. 

Поради този си недостатък Харнаам търпяла много подигравки. Още на 11-годишна възраст нейната брада започва да расте много бързо, както и косата й. Освен всичко друго, тя получавала и смъртни заплахи от непознати в интернет. Сега обаче е спокойна, че е забравила за бръснача, след като е започнала да изповядва сикхизма, според който бръсненето е забранено. 

"Искам да мога да пазарувам в дамските части на магазините, без да се притеснявам, че мястото ми не е там. Получавала съм всякакви заплахи - включително, че ще ме изгорят или ще хвърлят тухла по мен. Хубавото обаче е, че съм получавала и много похвали от мъже по света - включително и от такива, които искат да се оженят за мен. Ще ми се всички жени да проявяват толкова силен характер като мен. Ако ще им отправям някакво послание, то ще е да бъдат такива, каквито пожелаят", споделя тя.

Източник: actualno.com