Симеонов и Каракачанов предстои да решат дали да оттеглят подкрепата си за кабинета

Премиерът Бойко Борисов отхвърли ултиматума на Патриотичния фронт и няма да смени зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Сега ПФ трябва да решат дали да оттеглят подкрепата си към кабинета, както заплашиха на няколко пъти.

"Няма да се поддам на натиск. Няма да позволя някой да застраши етническия мир. Единственото по-лошо от това, да няма правителство, е да има подобен етнически конфликт", заяви Борисов пред "Преса".

Вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова съобщи на ръководството на Патриотичния фронт позицията на премиера.

Разочарованите патриоти

Съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов приеха резервирано решението на Борисов, защото очаквали да чуят лично от него или от негов представител официално становище.

"Нито съм Волен Сидеров, нито съм Бойко Борисов да вземам еднолични решения за цялата партия. Свиква се Политическият съвет на коалицията и тогава отговаряме", обясни пред всекидневника Симеонов.

Виж още: Ще има ли разцепление в Патриотичния фронт

Той бе категоричен, че личната му позиция остава непроменена: "Оттегляме подкрепата си за правителството, съответно от програмната декларация. Категорично и ясно казваме, че няма да поддържаме правителството на ГЕРБ и реформаторите". Двамата с Каракачанов увериха, че коалицията няма да се разцепи.

БСП и БДЦ подкрепиха позицията на премиера, определяйки я като национално отговорна.