Наводнени улици, затворени пътища и поледици в половин България

Студът и пороите причиниха бедствия в половин България, съобщава Нова телевизия.

В Югоизточна България

Лошото време е станло причина за затворени пътища, наводнени улици и дворове в някои населени места в Югоизточна България.

В Бургаско и Сливенско има частични наводнения, а силният вятър затвори Пристанище Бургас. За щастие обаче няма пострадали и щети.

В Северозападна България

На места в Северозападна България има заради студа и заледяванията в някои селища беше обявено бедствено положение. В Белоградчик студът и ледът са причина за много проблеми. Цялата община бедства. Ток няма в 25 населени места в област Видин.

Бедстващите хора са близо 7000 души заради заледени електропроводи и паднали върху тях дървета. Екипи на ЧЕЗ се опитват да отстраняват авариите. Засега прогнозата е, че ток ще има или днес или най-късно в петък. Днес и утре учениците в Белоградчик няма да учат.

Хасковско и на граничен пункт "Капитан Андреево"

Граничен пункт "Капитан Андреево" е под вода. В ниските части на пункта нивото на водата е половин метър.  Пропускането на всички видове автомобили е преустановено около полунощ. Десетки мазета и дворове в Хасковска област също са наводнени, като на място работят екипи на спасителните служби.