Ето кой стои зад пародийния профил Socality Barbie, който ни даде възможност да се насладим на "образцовия живот", демонстриран от една съвременна жена (макар и кукла) в платформата за споделяне на снимки

Близо шест десетилетия след създаването си Барби се е превърнала в нарицателно за клиширана блондинка с неестествена физика и кукленско лице - модел на подражание за подрастващите момичета и кошмар за родителите им.

Фотогалерия: Момичето Барби

Но как ли би изглеждала Барби, ако беше истинска жена с профил в "Инстаграм"? Щеше да ни показва как се води автентичен, неподправен живот по северното крайбрежие на Тихия океан, да пътешества, да пие кафе и да се изживява като икона на социалните мрежи.

Такава е Барби в неофициалния си "Инстаграм" Socality Barbie. Негов автор е сватбена фотографка от Портланд, щата Орегон, която излезе от анонимност едва сега, когато реши да прекрати поддържането на профила.

Дарби Сиснерос благодари на своите 1,3 млн. последователи и обясни, че е постигнала целта си - да предизвика дебати относно начина, по който се представяме онлайн, и докъде мнозина са готови да стигнат, за да демонстрират в социалните мрежи своето "образцово съществуване".

За вдъхновение й послужили хората, използващи хаштага liveauthentic - чийто "неподправен и автентичен живот" в снимки всъщност изглежда клиширан и еднообразен.

Фотогалерия: Барби през годините

Ако се комплексирате, че не пътешествате и не пиете артистично приготвени кафета - като "истинската" Барби, - може да възприемете нейния профил и като урок по присъствие в "Инстаграм":

- Демонстрирайте, че имате приятели;

- Всяко кафе, което седнете да изпиете в скъпо заведение, е инвестиция в поне една снимка за профила ви;

- Снимайте се до всяка селска и природна забележителност;

- След като веднъж сте дали на света да разбере колко сте красив(а), не е задължително да показвате лицето си;

- Не е задължително и да сте в центъра на кадъра - асиметрията се цени особено много;

- Допустими са всякакви визуални ефекти, например цветен пушек, мъгла или прах. В употреба влизат дори размазани снимки, които не са на фокус.