"Енигма кафе" - първият кинетичен стиймпънк бар, в който фантазия, постапокалипсис и романтика се смесват в едно

Как бихте си представили пресечната точка на минало и бъдеще, подправена с щипка фантастика? Ако думата "стиймпънк" ви е позната, то най-вероятно това е и отговорът ви на горния въпрос. 

Стиймпънкът представя света такъв, какъвто би изглеждал, ако технологиите се бяха развили по друг начин. Представете си общество, което не разчита на нефта, а на парните машини, стирлингови двигатели, механични или класически електрически технологи... Представете си свят, в който е модерно да се носиш като британски джентълмен изследовател, сложил пилотски очила и цилиндър. 

Това е една завладяваща реалност, в която нещата са близо до нашата реалност, но и толкова по-различни. Реалност, в която всеки може да бъде откривател, комформизмът и консуматорството са на заден план, а интелектът е качеството, което се цени най-много. 

Стиймпънкът е изключително популярен на Запад, но реално първият кинетичен стиймпънк бар се намира съвсем близ до нас - в съседна Румъния. Вдъхновен от епохата на IX век и парните машини, "Енигма кафе" (Enigma Cafè) дава на посетителите си уникална атмосфера и прекрасен интериор - дизайн, правен да отговаря на онова безбрежно влечение към другото време и постапокалиптичните фантазии. 

Interiorat na enigma kafe

Barat na enigma kafe

Ideyata za vremeto v enigma kafe

Mehanichniyat rob vartyasht pedalite na vremeto

Interiorat v enigma kafe

Mehanichnite mashini v enigma kafe

Mehanikata e sartseto na stiympank bara