Създателите на етно хита Bulgarian Chicks ще представят у нас новия си албум Give.

На 25 октомври в Зала 3 на НДК Balkan Beat Box отново ще завладеят българската публика с мощен арсенал от балкански фолклор, цигански пънк ритми, танцувална електроника, реге, дъб, рага и хип-хоп. Израелските музиканти Тамир, Томер и Ори се завръщат у нас точно година и 2 месеца след първото си гостуване в София. 

Balkan Beat Box е група със световно признание, дължащо се на необичайния и уникален стил музика, който създават и на посланията, които отправят. Ако трябва да ги сравняваме с други имена, то BBB са коктейл от Manu Chao, Горан Брегович, Asian Dub Foundation, Gogol Bordello и Shantel, а ефектът от живото им представяне е равносилен на смесването на хиляди позитивно заредени мелодии от всяка една музикална култура на земното кълбо. 

Новият проект Give от 2012-а, който ще представят в България, е с по-засилено електронно звучене и по-безкомпромисна позиция срещу това, в което се превръщат хората, водени от политическите режими ( Political Fuck , Enemy in Economy), властващ капитализъм и корпоративната алчност на компаниите по света (Money, Porno Clown и Minimal). 

С пилотното видео към парчето Part of The Glory от новия албум, Balkan Beat Box засягат и проблема как хората се възхищават чрез социалните мрежи и Youtube на музикалния или танцувален талант на хиляди имигранти, а в реалния живот ги игнорират, използват да вършат мръсната работа, пресират или заобикалят все едно не съществуват.

Организаторите от Event Ease спазват обещанието си да доведат горещaта група отново, като всички, на които са преиздадени билетите миналата година между 29.08.2011 до 02.09.2011 в клуб Порк Пай и до 25.09.2011 в централния офис на Еventim, ще могат да гледат бандата без да закупуват нов билет и само след предоставяне на преиздадените билети на входа на залата. За повече информация [email protected] .

Билети "Ранно Пиле" ограничен брой: 20лв. на телефон 0886 33 33 67 и в магазин Яко (ул. Граф Игнатиев 43 - до спирката на трамваите на Попа).

Прeдварителни билети: от 25лв до 35лв. в мрежата на Eventim.bg (Офис 1, Германос, Пикадили, Технополис, ОМВ и др).

Събитието е за лица навършили 18 години!