Освен Kottarashky, Миленита, Southwick, Rubikub, Roots Rocket band, The Top Stoppers, Ogi 23 и Camp Sessions, на сцената ще се качат и още две нови родни банди.

Станаха ясни десетте финалиста от конкурса за непопулярна група или изпълнител на Elevation 2012. 

В рамките на един месец над 200 групи и изпълнители от цяла България заявиха своето желание да участват на музикалното събитие заедно със звездите Cypress Hill, Erykah Badu, Fat Boy Slim и др. От всички участници Elevation Music Festival и Radio Café Team, избраха 10 имена, които ще се борят за място на сцените на фестивала. 

Това са Аcoustic Corporation, Aftertaste, Algoriddim Live Band, Better Than Grey, BZD, Gross, Rebelites, Sound Solutions, Soundbleed, The Barbarones.

Десетте групи са стилово разностранни. Подборът на кандидатите е изцяло съобразен с характера на фестивала и звездите от афиша. Вторият етап на конкурса ще се проведе на 31-ви май, от 20:00 часа в столичния бар Radio Café, където журито в лицето на Gravity Co, SKRE4, и Der Hunds ще дадат своите гласове за двама от 10-те финалисти. Класиралият се на първо място ще се качи редом с тях на главната сцена, а този на второ място ще се качи на трета сцена заедно с много други български и чужди изпълнители.


The Top Stoppers 

Интернет потребителите ще могат да гласуват за своите любимци от 17 май. Това ще става на специална платформа във VBOX7, където ще бъдат качени парчетата на десетте финалисти, както и техни снимки. Събралият най-много гласове до полунощ на 30 май ще бъде обявен за група на публиката и също ще се качи на трета сцена на фестивала. Ако изборът на публиката съвпадне с избора на журито, тази възможност ще се даде на класиралия се на второ място.

Междувременно седем от най-нашумелите в последната година български групи потвърдиха своите участия на сцените на събитието. В двата фестивални дни публиката на Еlevation ще чуе изпълненията на болкан трип-хоп сензацията Kottarashky, които наскоро издадоха втория си албум, поп грацията Миленита, фънк бандата Southwick и още - Rubikub и Roots Rocket band. Честта да открият второто издание на фестивала се падна на The Top Stoppers, Ogi 23 и Camp Sessions на 22 юни. 

Очаквайте още подробности за фестивалната програма на сайта на Еlevation Music Festival.
Билети за фестивала, който ще се състои на 23 и 24 юни, с откриващо парти на 22, могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim на цена от 99лв.