Руски дизайнери правят дрехи и аксесоари с лика на попфолк звездата.

Изпълнителят се прочул в Русия преди няколко месеца, след като станал главен участник в популярното руско тв шоу “Comedy Club” по ТНТ. Тогава водещият коментирал визията му с думите, че не е в състояние да обясни на племенника си какво точно представлява. Но броени дни след това интересът към Азис нараснал лавинообразно – песните и видеата му били едни от най-теглените в мрежата, споделят от hotnews.bg

Последното доказателство за интереса на руската публика към родната звезда е колекция на дизайнерката Ирина Летто – “Нежная зима”. Дамата е създала всевъзможни дрехи с лика на Азис, както и редица аксесоари. Скоро след това и други търговци използвали лика му за несесери, чанти, раници, тетрадки и т.н.. 

Създавайки продукцията си обаче, никой от тях по никакъв начин не се е допитал до певеца или до неговите продуценти, пише БЛИЦ. „Много се забавлявам от тази ситуация.”, сподели Кралят на попфолка. „Доскоро уж бяха притеснени как да обясняват на подрастващите моя имидж и поведение, а сега се разхождат с T-shirt-и и якета с моя образ, а децата им носят ученически чанти и тетрадки с моя лик. Палячовци!” 

Към продуктите с изображението на певеца имало интерес дори в Китай, твърдят от ПР агенцията на Азис. „Казах ви, че съм най-известния българин в света!”, твърди той самият.