Андреа се защити във "Фейсбук" след скандала с нейното появяване на първия учебен ден в столичното 138-о СОУ.

Родители изразиха недоволството си, че попфолк певица е избрана да раздава книги на децата им и дори поискаха директорката на училището да бъде уволнена.

Заедно с Андреа на откриването присъства и футболистът Валери Божинов, срещу когото също имаше недоволство.

Виж още: Андреа и Валери Божинов обратно в първи клас

Ето и писмото на певицата, което публикуваме без корекции:

Уважаеми приятели и журналисти,

Включих се в кампанията на в. "Стандарт" и Банка ДСК "Книга за първия учебен ден", чрез която хиляди деца получиха нови книги за първия учебен ден. Когато ме поканиха от в. "Стандарт" бях изключително поласкана, че ще бъда един от хората, които ще могат да дадат в ръцете на един първокласник не някоя високотехнологична джаджа, а детска енциклопедия. 

Казах си, че във век на високи технологии и интернет, когато всяка минута на пазара излиза ново технологично "чудовище", книгата е вечен спомен за първият ни ден в училище.
Днес, обаче, някой реши да направи сензация поставяйки акцент върху старата дъвка за чалгата и примерите, които дава тя. Въпрос, който дори не смятам да коментирам, защото не "фолк певицата" е проблемът на българското образование.

Да, обличайки удобната мантия "фолк певица" винаги е лесният път да превърнеш нещо в сензация. Защото съм сигурна, че ако момиче като Парис Хилтън беше раздавало книги за първия учебен ден, днес това щеше да бъде "много положителна НОВИНА". Без дори да се замислим кой е раздавал тези книги? Всъщност това е основният въпрос, "КОЙ Е ДОСТОЕН ДА РАЗДАВА КНИГИ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН В БЪЛГАРИЯ?" Мадона, Анджелина Джоли или Селена Гомез?

В такива дни ми се иска да бъдем повече българи...

Посещението ми в 138-о СОУ "Васил Златарски" в София имаше една единствена цел - да покаже на децата, че книгата не само е прозорец към света, а отъпкан път към бъдещето им. Ако това наричате "лош пример", тогава представям си какви са критериите ви за доброто. Не се срамувам от това, че се отзовах да направя по различен първия учебен ден на малките ученици и благодаря още веднъж на в. "Стандарт", че ми позволи да бъда част от спомените на тези прекрасни деца. 

А на вас, уважаеми журналисти, пожелавам да оценявате повече българското, българските артисти и труда на хората, защото и вашият труд ще бъде оплют така някой ден.