Ангажираността на H&M към по-устойчива мода продължава и през идващата пролет 2014 с двете нови колекции на модната марка - Conscious и Conscious Exclusive, очаквани в магазините на 10 април

Лице на двете кампании е супермоделът Амбър Валета, известна със своя интерес към устойчивото развитие.

Колекцията Conscious включва ключови модни артикули, изработени от по-устойчиви материи като 100% рециклиран памук, Tencel и коноп. Тя ще бъде достъпна във всички магазини на H&M, в които се предлага дамска мода, както и онлайн.

"Много е вълнуващо да бъда част от кампанията Conscious на H&M заради споделеното ни отношение към устойчивата мода. Тази колекция доказва, че можете да бъдете модерни и едновременно с това да проявявате грижа към хората и околната среда. Харесва ми дизайнът на дрехите, както и фактът, че всички те са изработени от органични, рециклирани и целулозни тъкани, което означава, че повече няма да ви се налага да правите компромис с модата за сметка на устойчивостта", споделя Амбър Валета.

Тази пролет колекцията Conscious Exclusive на H&M е създадена в сътрудничество с Ever Manifesto - експертния креативен и дизайнерски гигант, специализиран в устойчивата мода, който споделя ангажимента на H&M към по-устойчиво бъдеще на модата.

Театрално бляскавите модели със сложни детайли от колекцията Conscious Exclusive са вдъхновени от фламенкото и бохемския стил и демонстрират възможностите, които предлагат по-устойчивите материи. Колекцията Conscious Exclusive ще се предлага в 150 избрани магазина на H&M в целия свят, включително и България.

"Фантастично е да си сътрудничиш с марка като H&M, която вече си е поставила за цел да заеме лидерската позиция в сектора на устойчивата масова мода, особено в процеса на създаване на такава изискана и иновативна колекция. Наистина е вълнуващо да помогнем на екипите, работещи по колекцията Conscious, както и да стимулираме и реализираме положителните промени", казват Елизабет фон Гутман и Алексия Ниджийлски от Ever Manifesto.