От известно време подозираш гаджето си, че ти изневерява. За съжаление, един ден разбираш, че твоите подозрения не са плод на ревността ти, а се оказват истина

Какво да правиш, след като хванеш гаджето си в изневяра?

Виж още: 10-те държави, където изневерите са най-чести

Помисли са раздяла - със сигурност това е първата мисъл, която ти е минала през главата. Но не се поддавай на емоциите и не взимай решение, преди да го обмислиш. Хубаво помисли дали искаш да се разделите и дали не можеш да простиш изневярата. 

Най-добре е да останеш насаме със себе си, затова кажи на половинката си, че имаш нужда от време, за да помислиш какво да правиш с връзката ви. Гаджето ти най-вероятно няма да иска да ти даде това време, но ти не бива да му оставяш избор.

Не му го връщай - сигурно си мислиш, че ще се почувстваш по-добре, ако и ти му изневериш. Не го прави, няма смисъл. Болката ще си остане същата, единствената разлика е, че ти ще паднеш на неговото ниво.

Обърни си внимание - това, което ти се е случило, със сигурност те е шокирало и наранило. За да преодолееш станалото, трябва да се отдръпнеш от гаджето си и да си обърнеш повече внимание. Наспивай се, грижи се за себе си, релаксирай, виждай се с приятелите си. Каквото и да става, времето ти трябва да е максимално уплътнено, за да нямаш време да мислиш за това, което ти се е случило.

Виж още: Защо да не изневеряваме

Върни си доверието у гаджето - това е изключително трудно нещо и ще ти е нужно много време, за да го постигнеш. Половинката ти също ще трябва да полага усилия, за да ти докаже, че случилото се е случайност и никога не би те наранил отново. Ако искате да бъдете заедно, вие ще трябва да си имате доверие. 

Ако не успееш да се научиш да му вярваш отново, рано или късно ще се разделите, защото една връзка няма как да съществува, без двама души да си вярват.

Прости - приеми това като акт, който правиш за себе си, а не за гаджето. Прости му, за да продължиш спокойно напред. Не намирай извинение за постъпката му, а просто приеми случилото се като част от живота и продължете напред като двойка, ако и двамата го искате.

Не разпитвай - сигурно ти е много любопитно защо се е стигнало до изневярата, какво е станало, кое е това момче/момиче и т.н., но за теб е по-добре да не разбираш тези неща, защото те ще те тормозят винаги и ще ги използваш във всеки един ваш скандал. Няма нужда да знаеш неговото/нейното име, как са се запознали, защо е решил да ти изневери и т.н. Станалото – станало!

Дай шанс на гаджето си - ако той наистина иска да оправи нещата и да продължите напред, ако и ти го искаш, дай му шанс. Не забравяй, че няма безгрешни хора и често нараняваме вай-близките си несъзнателно. Гаджето ти не ти е изневерило, за да те нарани, а защото не е мислел за последствията, което, разбира се, не го оневинява.

Виж още: Любопитни факти за изневярата

Източник: Teenproblem.net