Много пътнически вагони са дерайлирали

Осем души са загинали, а около 150 други са ранени при катастрофа на два влака в курортния град Бад Айблин, Южна Германия, предава Би Би Си. 

15 от пострадалите са в изключително тежко състояние. Други 40 са в тежко състояние. 

Инцидентът е станал в провинция Бавария, на около 41 км югоизточно от Мюнжен, малко преди 7 часа местно време. 
Полицията получила сигнал за железопътен инцидент на линията между Розенхайм и Холцкирхен, като двата влака са катастрофирали челно. Пристигналите на мястото екипи на Бърза помощ установили, че много пътнически вагони са дерайлирали. 

Над мястото на трагедията кръжат осем спасителни хеликоптера. Пристигнали са спасителни екипи.

По думите на представител на полицията, цитиран от АП, това е най-големият инцидент, който се е случвал в региона от години насам. 

Според специалисти причината за катастрофата може да е в проблем със сигнализацията. 

Фатална грешка на диспечера е причинила влаковата катастрофа в южната част на Германия тази сутрин, при която загинаха най-малко 10 души, съобщава вестник Die Hannoverische Allgemeine Zeitung, като се позовава на източник от разследването.

Съгласно информацията, получена в редакцията, разделянето на единичния коловоз на два отделни, по които да преминат отделните влакови композиции, не е извършено. Причина за това може да е грешно подадена информация на таблото на диспечъра, твърди източникът на редакцията.

Източник: Би Би Си