Снегът никакъв го няма, но ако все пак планираш да откриеш ски сезона, не е лошо да обновиш гардероба си

Британският „Индипендънт“ подбра 10-те най-добри якета, независимо дали се придържаш към зелените писти или предпочиташ екстремното каране по улеи и пръхкав сняг.

От универсалното Alpine Action на Columbia до шикозното дамско Sunrise на Helly Hansen, това са най-качествените и най-стилни връхни дрехи за зимни спортове. А някои от тези умни якета можеш съвсем спокойно да носиш и в града.

Eider Cosmic - дамско, 288 паунда

Подплатата на това яке на френската марка е достатъчно лека, за да ти осигури пълна свобода на движенията, а дишащата материя ще ти държи топло или прохладно там, където трябва. Закопчалките над предния цип го правят абсолютно непромокаем.

Berghaus Mount Asgard Hybrid - хибридно, 180,05 евро

Удобното подплатено яке ще ти държи топло и в най-студеното време. Допълнителна защита от променливите условия осигурява регулируемата качулка (не се притеснявай - закрепена е, така че няма да я загубиш, докато летиш по пистата).

The North Face Furano - мъжко, 360 паунда

Това е якето за студени дни в планината. Има сериозна подплата, но в същото време е дишащо и гъвкаво. Прикачените отоплители за ръце също ще помогнат да се чувстваш приятно затоплен.

Helly Hansen Sunrise - дамско, 650 паунда

Цената кара очите да се навлажнят, но не може да се отрече, че това е едно стилно, майсторски изработено яке. Водонепромокаемо е и добре подплатено, а умната система за проветряне на Helly Hansen гарантира прохладата, дори и когато пече слънце. Качулката се маха, ако не си падаш по изкуствена кожа.

Columbia Alpine Action - мъжко, 160 паунда

Водонепромокаемо и дишащо яке, с подплата, която ще ти пази топло дори и при арктически температури. Достатъчно леко е и не изглежда прекалено специализирано, което го прави идеална ежедневна връхна дреха.

Jack Wolfskin Vertical Outburst, 400 паунда

Това са всъщност две якета в едно - водонепромокаемо, ветроупорно и дишащо външно, и леко пухено вътрешно яке, което се прикачва в по-студените дни. Двете якета се прикрепват едно към друго със закопчалки. Външната обвивка е удобна и за дъждовни и ветровити дни в града.

Zalando Spyder Timeless Hoody - дамско, 200 паунда

Това изцяло пухено яке е толкова сгряващо, колкото изглежда, и се закопчава високо горе, за да пази брадичката ти топла, докато се возиш на смразяващия лифт. Въпреки, че е от пух, ако случайно се полееш с горещ шоколад или греяно вино, можеш да изпереш якето на 30 градуса. Предлага се и в яркозелено, така че всички на пистата да те забележат отдалеч.

Patagonia Nano Puff Hybrid - мъжко, 170 паунда

Комбинация между пухено яке и полар, тази ярка, компактна дреха ще ти пази топло, където трябва. Страните и подмишниците са от разтегаема мъхеста материя, което прави якето достатъчно гъвкаво дори и за енергични скиори. Можеш да го носиш под тънко ветроупорно яке или като връхна дреха при по-меко време.

Salomon Pic Down - дамско, 334,01 евро

Пухените якета отново са на мода през този ски сезон, а този искрящобял модел е достатъчно шик за пистите и извън тях. Има всичко необходимо, за да ти пази топло, а яката и качулката от изкуствена кожа се махат.

Arc’teryx Side winder SV, 500 паунда

Това е предпочитаната марка на професионалните скиори. Дишащото външно яке е идеално за каращите извън пистите и в дълбок пухкав сняг. Запазената марка - диагоналният преден цип, го прави непромокаемо, а стратегически разположените джобове пазят излишните предмети добре.

Кои са най-добри от най-добрите?

Якето на Columbia можеш да носиш без замисляне и в цивилизацията, без да изглеждаш сякаш току-що идваш от пистите, пък и цената му е сравнително приемлива. Дамското Cosmic на Eider е впечатляващо професионално яке за сериозни скиорки, а Spyder Timeless Hoody печели в категорията „стил“.

Виж всички якета в галерията