Актьорът за брадите, татуировките и новите технологии

В юбилейната година на родното игрално кино той беше водещ на "Лачените обувки на българското кино" заедно с Параскева Джукелова, а сега е по кината в новия български филм "Събирач на трупове".

Освен това Стефан А. Щерев е и набор на Леонардо ДиКаприо (и двамата са родени през 1974-та), затова е в идеалната възраст да коментира "модерен мъж" - което стори пред тв водещата на "Десет" Ирина Белчева броени дни преди Осми март.

В последните години типичният метросексуален мъж отстъпи място на нов вид градски обитател - небрежен, секси, с брада, нескрит чар, страст към новите технологии и културата във всичките й измерения. Терминът "лъмбърсексуален" идва от английската дума за "дървар", но този мъж със сигурност няма да го намерите в гората.

Ето как гледа на характерните му черти актьорът и тв водещ:

Да си с брада

Брадата е продължение на лицето. Както казват, тестостеронът излиза през брадата. Възхищавам се на тези, които отделят време да се грижат за това "растение", наречено градска брада. 

Да си модерен

Образец за мода са световноизвестните футболисти като Дейвид Бекъм. Сред българските спортисти не е точно така.

Да си секси

Преди години минаваше време, преди да разбереш дали нещо ще ти създаде тръпка. Днес всичко е онлайн. Навремето си спомням, че се снимах в детско предаване. Тогава единственият начин да се комуникира с хората беше чрез писма. Пишеха ми от цялата страна. Имам дори писма от руско другарче. Бях се появил в пионерски вестник в Русия и по тази линия започнах да общувам с едно момиче. Същото е и днес, само че вече нещата се случват по-бързо - всички пишат в социалните мрежи.

Да не си суетен

Да си оправиш косата, когато е разрошена, не е суетност. 

Да имаш татуировки 

При жените малките и изящни картинки по тялото са добри, но обрисуваните ръце идват в повече.

Да си кавалер

Всяка епоха има своите кавалери и джентълмени. Ако през XVII-XVIII век признак на кавалерство е било да държиш сабята от лявата страна, за да се разминеш с офицер, а дамата от дясната, днес се очаква да отвориш вратата, да помогнеш с чантите, да долееш виното и да предложиш път. В наши дни е от значение и кой ще изпрати първи покана за приятелство. 

Да си на "ти" с новите технологии

От теб зависи колко време ще прекараш с технологиите. Ако искаш да се срещнеш с някого, просто излез от социалната мрежа. 

Да водиш природосъобразен живот

Толкова съм еко, био и органик, че лятото вместо ечемик ми излиза лимец на окото.

Да имаш интереси в сферата на културата

Ако някой се гледа отстрани и се харесва - има проблем. Невъзможно е да се одобряваш като актьор. 

Да си мъжкар в България

Според жените идеален мъж е този, който гледа, слуша и кима внимателно. 
 

Източник: Bulgaria On Air