Поредицата книги от Димитър Недков е филмирана в шест серии с участието на актьорите Симеон Лютаков, Стефан Мавродиев, Ирмена Чичикова, Мариус Донкин, Стоян Алексиев, Анна-Мария Гюзелева, Николай Урумов, Момчил Карамитев

Сериалът е създаден по мотиви от романите на Димитър Недков "Заплахата Дан Браун" и трилогията "Знакът на българина". Първият от шестте епизода се излъчва по Тв7 от 10 март, в 23 ч.

"Знакът на българина: Кървавият код" е политически трилър "за тайните на историята, жаждата за власт, диктатурата на парите и силата на любовта". В сюжета се преплитат теми като войната между религиите, световния тероризъм, съвременната глобална политика и задкулисната роля на тайните общества - наред с любовта и личния избор.

От ляво на дясно: Кръстю Кръстев (Асен Георгиев - Генералът), Симеон Лютаков (Франк Дейвис - Американецът), Ирмена Чичикова (София Ангелова - Библиотекарката), Станка Калчева (Алиса Антонова - Котката) и Мариус Донкин (Демир Селимов - Философът)

Началото на третото хилядолетие. Материална и духовна криза е обхванала човечеството. Тогава от дълбините на историята изплува забравена легенда за митичен Знак, в който е закодирано спасително послание. 

През столетията знакът е бил разделен на три части, скрити в различни краища на света. Поверието гласи, че Знакът ще изпълни чудодейната си мисия само ако бъде събран в старинен храм в малък български манастир.

И докато едни виждат в това шанс за по-добро бъдеще, световната политическа и религиозна върхушка се опасява, че ще изгуби контрола върху човечеството. Хората на капитала и догмата решават да унищожат веднъж завинаги Знака, за да не допуснат установяването на хармония и човешка любов между народите. 

Стоян Алексиев (крайният вдясно) като кардинал Доменико Строци и, до него, Анна-Мария Гюзелева в ролята на проф. Джулия Корбета

Така българските земи се превръщат в арена на гладиаторската схватка между съвременните Давид и Голиат за победа на доброто над злото. По следите на Знака се впускат агент по религиозен тероризъм на ЦРУ, професор по религиозна семиотика, високопоставен масон, руски олигарх, фанатизиран терорист, елитна компаньонка, лидер на политическа партия и посветен в тайната езотерик.

Действията на всеки от тях да продиктувани от волята и плановете на световните лидери - президентите на САЩ и Русия, главата на Римокатолическата църква, лидерът на масоните и водачът на терористите. Тази необикновена мисия изправя всеки от героите пред сложен избор и неочаквани обрати, като в крайна сметка променя тяхната житейска философия.

Всички сюжетни нишки водят към нашите земи, а българите най-после осъзнават, че битката за достойнството на техния род най-после е започнала...