"Да, истината в момента е, че живея сам по собствена воля. Аз взех това решение и мисля, че имам основание", казва футболистът пред многотиражния вестник, за който тази седмица новината е на уводно място

След повече от месец размисъл Валери Божинов взе най-трудното решение в личния си живот. Футболистът слага край на цирка със съпругата си Николета Лозанова, която от известно време не живее при него в семейния апартамент, пише "Уикенд" в броя си този петък.

Валери е решил да подаде молба за развод и вече е поръчал на адвокатите си да задвижат процедурата, научил "Уикенд" от хора от най-близкото му обкръжение. Той бил много разочарован от Николета, след като получил неопровержими доказателства за нейна изневяра с предишния й любовник Ники Михайлов. Както вестникът писа още преди няколко месеца, манекенката се среща тайно с вратаря в апартамент в столичния квартал "Люлин". Дълго време тя заблуждавала съпруга си, но в един момент "добри хора" му докладвали.

"Уикенд" твърди, че раздялата между Валери и Николета била факт от около месец. Атрактивната моделка се изнесла от общото им жилище и първоначално заминала за Милано. После се върнала, но отишла при родителите си в Пловдив. След това е била засичана на морето в компанията на Ники Михайлов, за когото според изданието Лозанова била най-обикновена секс играчка и известно разнообразие от интимните му маратони с Алисия.

Валери обаче бил доста наранен от предателството на законната си съпруга. След първоначалния шок той взел решение, че път назад няма, и бил категоричен, че ще се разведе. В първите дни на септември щяла да бъде подадена и молбата за разтрогване на брака, която в момента се пишела от адвокатите му. Божинов отказвал да дава каквито и да било изявления пред медиите, свързани с личния му живот, но вестникът успял да изкопчи негов коментар.

"В момента обръщам внимание единствено на кариерата си. Под нивото ми е да се обяснявам за неща, свързани с половинките ми. Това е патент на други хора, които нямат нужната професионална реализация и животът им се измерва с броя на статусите им във "Фейсбук". Дали съм женен за Пенка или Ганка, дали ще се развеждам или не, не е предмет на обсъждане в пресата. Влагам цялата си енергия в преговори с подходящия отбор. Да, истината в момента е, че живея сам по собствена воля. Аз взех това решение и мисля, че имам основание. Никога няма да кажа лоша дума срещу жената, с която съм бил. Някога да сте чули нещо против Алисия, изречено от мен? Няма да чуете лоша дума нито за Николета, нито за следващата. Под нивото ми е", заявява пред "Уикенд" Валери Божинов и с това слага край на темата.

Според запознати Николета изпаднала в истерия, че ще загуби съпруга си. Осъзнала грешката си, невярната манекенка се молела за милост. Валери обаче бил непреклонен. От няколко седмици той върлувал из София в мъжки компании и според мълвата вече имал няколко доста апетитни завоевания.

"Николета този път сбърка фатално! Това е грешката на живота й! Подобно евтино поведение няма как да бъде оправдано - кой мъж оттук насетне ще я погледне на сериозно?! Валери я направи принцеса, а тя се изплю в лицето му. Всеки следващ ще си има едно наум за неверния й и подъл нрав. Оттук нататък ще върви все надолу", издават "присъдата си" светски персони, цитирани в "Уикенд".

Валери Божинов и Николета Лозанова станаха семейство преди година и половина, припомня седмичникът. Манекенката отмъкна футболиста от певицата Алисия, която пък се хвана с нейното бившо гадже и негов колега Ники Михайлов. Двамата имат дете - малката Никол, но бебето, уви, не накара Николета да влезе в благоприличната роля на почтена майка и съпруга, заключава "Уикенд".