Как да приготвим радиаторите си за пускането на парното

От днес "Топлофикация София" заочва поетапно пускане на парното в София. Това стана ясно от съобщение на компанията във връзка с ниските температури. 

Първо ще бъде включено парното в детските, учебните и здравните заведения на столицата. След това ще бъдат пуснато отоплението на клиентите в жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители, съобщиха от дружеството. 

По закон пускането на парното става, ако в продължение на три денонощия средноденонощната температура е под 12 градуса и ако има дългосрочна метеорологична прогноза, която потвърждава застудяването.

Условия

От "Топлофикация" напомнят да отворим на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверим електронните си уреди за дялово разпределение. 

В случай че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител. 

Преди пускането на отоплението в една сграда трябва да са приключили всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да се запълнят източените инсталации. 

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.