"Марсала", червеникаво-кафяво, вдъхновено от сицилианските вина със същото име, е цветът на 2015 г., съобщи Институтът по цветовете "Пантон"

В края на всяка година "Пантон" (Pantone) обявява цвета на следващата година. За 2015 г. той е с приглушен винен оттенък.

Унисекс цвят

Леатрис Ейземан, изпълнителен директор на института, обясни, че това е унисекс цвят, който е "сърдечен, но стилен, универсално привлекателен и лесно може да навлезе в модата, красотата, индустриалния дизайн, мебелите и интериора".

В света на модата

Цветът "Марсала", който предлага безкрайни възможности за комбинации с други тонове, присъства в пролетно-летните колекции за 2015 г. на големите модни марки. Освен това цветът ще присъства в много аксесоари като чанти, обувки и шапки.

Индустрията за красота

Цветът на 2015 г. ще е много популярен и в света на продуктите за разкрасяване, където ще се използва главно при сенките за очи и лаковете.

Институтът по цветовете "Пантон"

Процесът на подбор на цвета на годината изисква грижливо изследване на света на красотата, модата, киното, технологиите и декорацията.

В продължение на 15 години решението на "Пантон" оказва влияние върху развитието на продуктите и решенията за покупки в множество индустрии.