Владислав Карамфилов, по-известен като Влади Въргала, е идеен двигател и на "Шменти капели: Легендата" - сатирична поредица за тарикатите и балъците в българската действителност, по Тв7 от събота, 19 октомври

Сериалът се базира на хитовия филм от 2011 г., като действието започва още в началото на 40-те и преминава през три исторически периода: царска, социалистическа и съвременна България.

Актьорският състав е различен, но и тук се открояват имена: Йосиф Сърчаджиев, Филип Трифонов, Латинка Петрова, Валентин Гошев, Иван Матев, Ася Йовчева, Емил Емилов, Стефан Попов, Йордан Данчев.

Ансамбълът от герои разкрива различни пластове от българското общество - от мраморните кабинети на управляващите до борещите се за всекидневно оцеляване неудачници, през по-екзотични екземпляри като певец с автомат, електротехник с говорен дефект и съдия-изпълнител с грешен адрес.

Около персонажите се вихрят афери за милиони, а идеология, народопсихология и ежедневна мотивация се определят от отговора на най-важния въпрос - къде са парите?! Социални, криминални и семейни взаимоотношения изграждат картината на една абсурдна, неспасяема и смешна до сълзи държава.

"Шменти капели: Легендата" започва в 21 ч., всяка събота.