Нанси Карабойчева продължава да се грижи за рошавите си приятели в приюта в Богров

След завръщането си от конкурса "Мис Свят 2013" в Бали актуалната "Мис България" продължава да се посвещава на избраната си кауза - да помага в решаването на проблема с бездомните кучета и търсенето на осиновители за безпризорните животни. 

Виж още: "Мис България" - от София до Бали

Тази седмица блондинката подари четири къщички на бездомните кучета в най-големия приют за изоставени животни у нас - в Богров. Колибките били сковани по нейна молба от баща й и дядо й, а изрисувани от самата Нанси заедно с по-малката й сестра Виктория и племеницата им. Голямата фамилия на най-красивата българка осигурила също топли и меки одеялца.

Фотогалерия: Най-добрият приятел на известните

В момента приютът в Богров е в трудна ситуация. Не се знае дали до края на годината 500-те му обитатели ще имат покрив над главите си, защото трябва да освободят земята, която ползваха през последните три години.

Неправителствената организация Animal Rescue Sofia (ARSofia.com), която стопанисва на доброволни начала приюта, е принудена да търси и закупи нова земя. За целта до края на декември трябва да се съберат 210 000 евро, а в касата им досега са постъпили едва 72 000. С парите ще бъде закупен парцел, пригоден за нов дом на кучетата, при това съвсем близо до сегашния приют.

Заедно с Нанси доброволците от организацията възнамеряват да предприемат редица инициативи за набиране на средства, за да не остават стотиците питомци отново безпризорни, а улиците на столицата да се наводнят допълнително с бездомни кучета.

Фотогалерия: Кучешки истории

Нанси на гости на питомците в приюта - при любимката си Хуанита (снимката вляво) и малките кученца (горе вдясно)