Постановката може да се гледа едновременно на две сцени на 25 март от 19 ч.

Шекспировата драма, поставена от режисьора Стайко Мурджев, ще се играе на пловдивска сцена и ще бъде пряко излъчвана в столичния театър "София", благодарение на съвместните усилия на Драматичен театър - Пловдив (DTP.bg), и продуцентска къща "Артишок". 

Във фоайето на театър "София" преди представлението ще се открие фотоизложбата "Крал Лир", дело на актьора фотограф Георги Вачев, увековечил в серия портретни снимки репетициите на колегите си от спектакъла.

Само два дни преди Международния ден на театъра 27 март софийската и пловдивска публика ще гледат в "Крал Лир" Анастасия Лютова, Елена Атанасова, Мариана Йотова, Ивана Папазова, Дамян Тенев, Явор Бахаров, Христо Пъдев, Троян Гогов, Ивайло Христов, Стефан Попов, Георги Вачев, Стилиян Стоянов, Петър Тосков, Симеон Алексиев, Тодор Генов и Стоян Алексиев, който влиза в титулната роля.

Актьорите от постановката обаче се справят добре не само на театралната сцена, но и на малкия екран, тъй като голяма част от тях взимат участие в сериала за спасяването на българските евреи, продуциран от "Артишок".

Премиерата на историческата драма "Недадените" (Nedadenite.bg) е на 21 март от 21 ч. по БНТ1. В 12-серийния филм за първи път заедно играят Камен Донев, Мариус Куркински, Виктория Колева, Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Лидия Инджова. Сред актьорите е и новият културен министър Владимир Пенев.