Популярният и у нас американски сапунен сериал има продължение, в което участват и тримата някогашни главни актьори. У нас новите епизоди тръгват по Би Ти Ви близо година по-късно, от 3 юни 2013.

След 13 сезона, излъчвани между 1978 и 1991 г., "Далас" се завръща на малкия екран, и то с участието на някои от старите си звезди.

80-годишният днес Лари Хагман е някогашният нефтен магнат Джей Ар Юинг, Линда Грей, на 71 - неговата вече бивша съпруга Сю Елън, а 63-годишният Патрик Дъфи е поел контрола над бизнеса в ролята на малкия брат Боби.

Новите 10 епизода, които се завъртат от 13 юни, са произведени за Ти Ен Ти и проследяват съдбата на клана Юинг 20 години по-късно.

Съвсем логично в актьорския състав се появяват и порасналите потомци на Джей Ар и Боби. Именно отношенията между братовчедите са във фокуса на сюжета сега.

Разликата според Линда Грей е и в екипа зад кадър - начело с главната сценаристка и изпълнителна продуцентка Синтия Сидър. Навремето почти всички отговорни лица бяха мъже, коментира актрисата, която помним като алкохолизираната Сю Елън.

В днешно време героинята й отдавна е преодоляла и влечението към чашката, и проблемния брак с Джей Ар, като е избягала в Европа заедно със сина си Джон Рос (Джош Хендерсън), носещ името на дядо си и същите инициали като своя баща.

Сега младият Джей Ар и осиновеният син на Боби - Кристофър (Джеси Меткалф, "Отчаяни съпруги"), сгоден за красивата юристка Ребека Сътър (Джули Гонзоло), трябва да делят бизнеса и богатството на фамилията.

Двамата братовчеди ще срещнат отново и своята приятелка от детинство Елена Рамос (Джордана Брустър), дъщеря на готвачката от ранчото Саутфорк. Младата дама е учила енергетика и се завръща в Далас с амбицията да успее в сферата, където работят и Юинг.

Освен Хагман, Грей и Дъфи, които заради дългогодишната си дружба са известни и като "Тримата мускетари от "Далас", в предстоящите серии ще се появяват и други герои от миналото.

Ветераните от "Далас" през 2006 г.: Кен Кършивал, Стив Канали, Сюзан Хауърд, Чарлийн Тилтън, Линда Грей, Лари Хагман, Мери Кросби, Патрик Дъфи и Шери Дж. Уилсън

Сред новите актьори има и още едно лице от "Отчаяни съпруги" - Бренда Стронг, която там играеше Мери Алис. Сега тя е Ан Юинг, третата съпруга на Боби и новата господарка на ранчото Саутфорк.

Сю Елън също се завръща в Далас и дори има амбиции да се кандидатира за губернатор на щата, където някога е била избирана и за "Мис Тексас"... Нека си припомним "тримата мускетари от "Далас" в сцена от първия сезон на сериала, 1978 г.