Групата избра именно столицата ни за старт на европейското си турне.

Турнето Bon Jovi: Because We Can – The Tour стартира в Северна Америка през февруари, тъкмо навреме за празника на влюбените Свети Валентин. После идва ред на Европа, като неслучайно първата дата на Стария континент е в София! Паметното събитие ще се случи на 14 май 2013, а мястото е Националният стадион "Васил Левски".

Под мотото Because We Can (Защото можем) в центъра на столицата ни рокаджиите ще забият мощно своите ненадминати хитове като You Give Love a Bad Name и It’s My Life. Както и съвсем нови парчета от предстоящия албум What About Now, който излиза през пролетта на 2013 и ще презареди още повече амунициите в огромния арсенал с хитове на групата! 

Европа ще бъде последвана от Далечния изток, Латинска Америка и Австралия. Завръщането на бандата през 2013-а е бъде връхна точка в невероятния им път, осигурил на Bon Jovi статута на една от най-добрите лайв рок групи на всички времена – с над 2700 концерта в над 50 държави, пред над 35 млн. фенове. И с достигането на номер 1 успешно световно турне два пъти само за три години.

Официалният старт на продажбите за концерта е точно в 9 сутринта на 5 ноември 2012 г. (понеделник), във всички каси от мрежата на "Ивентим". От 9 ч. на 1 ноември (четвъртък) започват предварителните продажби онлайн на www.eventim.bg.

Цените на билетите варират от 79 до 139 лева. Ограничено количество билети в Диамантения кръг точно пред сцената се продават на цена 199 лева.

Bon Jovi: Because We Can – The Tour
14 май 2013
Стадион "Васил Левски"