Техните "пациенти" стават жертва на побоища, психически тормоз, както и на "коригиращо изнасилване"

Рехабилитационни клиники в Еквадор "лекуват" хомосексуализма с ужасяващи методи и мъчения. Младата фотографка Паола Передес влиза под прикритие в такъв санаториум и вижда ужасяващи картини, които по-късно пресъздава с помощта на актьори, пише сп. Huck Magazine.

В частни "центрове", за които местните власти знаят от години, "терапевти" прилагат методи като гладуване, физически тормоз и дори т.нар. "коригиращо изнасилване", разказва Паола Передес. 

В Еквадор има над 200 клиники за "лечение" на гейове и транссексуални. Голяма част от тях не могат да бъдат затворени, тъй като официално са регистрирани като центрове за наркомани и алкохолици. В тях против волята си са затворени хиляди пациенти, които са подлагани на физически и психически тормоз, принудително хранене, побоища и изнасилвания. 

Млади еквадорки дават показания, че са били изнасилвани от служители. Всичко това е част от "курса на лечение" на хомосексуалността.

Други си спомнят смътно или сънуват кошмари, от които изглежда, че и те са били изнасилвани - вероятно след като са били дрогирани. 

Всяка сутрин в 7,30 часа жените са карани да се гримират, докато не станат "нормални жени", след което трябва да се разхождат по къси поли, с грим и токчета.

Пациентките не могат да говорят помежду си. Те се държат заключени и нямат право да напускат обекта. Всяко излизане извън наложените правила пък води до наказание - момичетата трябва да изпият течност, примесена с неизвестни съставки, за които се подозира, че съдържат хлор, горчиво кафе и вода от тоалетната.

Повече снимки могат да бъдат видени на сайта на Паола Передес.