Жената е със счупен крак от падането, а мъжът е задържан на място, а впоследствие настанен в Център за психично здраве

Брутално нападение над възрастна жена в Бургас от млад мъж. Видео от 9-ти май показва как мъж нападна непозната за него пенсионерка на автобусна спирка в ж.к. "Изгрев", съобщава "Флагман".

Охранителна камера е заснела как млад мъж рита силно възрастна жена и тя пада на тротоара.

На самата автобусна спирка има свидетели, които обаче не реагират по никакъв начин. 

От сайта съобщават, че видеото е само фрагмент от разигралата се сцена. 

За щастие бургаската полиция е дошла навреме и нападателят е задържан веднага. Това е 26-годишният Живко Кючуков.

По-късно стана ясно, че мъжът е настанен лечение в Центъра за психично здраве. Той е бил диагностициран с шизофрения. Това обяви говорителят на апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

"Преди седмица е започнало досъдебно производство по случая. Предприети са незабавни действия по установяване на лицето. Към настоящия момент той е на лечение в Центъра за психично здраве. Назначили сме експертиза за състоянието му, която трябва да бъде готова до седмица", обясни Григорова.

Производството, което се води е за тежко умишлено престъпление, което се наказва с до 10 години лишаване от свобода.

Състоянието на пострадалата жена е стабилно. Тя е оперирана преди три дни. След намесата на лекари, бургазлийката е с няколко метални шини в бедрото. При падането тя е счупила бедрената си кост. По прогнозите на лекарите жената ще се възстановява до половин година. 

Нападението напомня случая, при който в берлинското метро българският гражданин Светослав Стойков ритна по стълбите невинна жена