Президентът обобщи във видео най-важните моменти от първия си месец като държавен глава

Президентът Румен Радев отбеляза първия месец от встъпването в длъжност със специално видео. Клипът е публикуван и в официалния профил на държавния глава във "Фейсбук".

Видеото е озаглавено "Бюлетин 1" и е с дължина почти 18 минути.

Клипът има описание, което гласи: "По-важни моменти от работата на президента на Република България Румен Радев през първия месец от встъпването му в длъжност. Музика: Панчо Владигеров".

Видеото започва с кадри, на които Радев е в кабинета си и подписва документи. Следва кратък обзор на първия месец, започващ с полагането на клетва в парламента; церемонията по встъпването в длъжност на 22 януари; назначаването на служебното правителство; първото посещение в Брюксел; срещата с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и посещението в щаб квартирата на НАТО.

В обзора на първия месец на президента Радев място са намерили още: налагането на първото му вето - върху закона за концесиите; официалното посещение в Германия; заседанието на Европейския съвет в Малта и отбелязването на 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.