Един млад мюсюлманин в Париж се опитва да победи страха, наложен от терористите

Напрежението в Европа след атаките в Париж е повече от сериозно и се усеща. Това води и до засилване на недоверието и към обикновените мюсюлмани. За да се справи с това, един млад парижанин с мюсюлманско вероизповедание е предприел интересна инициатива.

Той призовава стотици свои съграждани, събрали се да почетат паметта на загиналите 129 души в терористичните атаки в сърцето на френската столица, да изоставят страха.

С превръзка на очите и отворени ръце младият мъж стои до два изписани на ръка картона. На единия пишеше: "Аз съм мюсюлманин, а ми казват, че съм терорист", а на другия: "Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме"!

Десетки хора със сълзи на очи се отзоваха на молбата на младия мюсюлмани и го прегърнаха, а други емоционално гледаха отстрани.

Виж още: Писмото на един мъж, загубил майката на детето си в атентатите в Париж

След като свали превръзката от очите си младият мъж се обърна към събралите се хора със силно послание. 
"Аз съм мюсюлманин, но това не ме прави терорист. Никога не съм убивал. Дори същия петък имах рожден ден, бях си вкъщи. Боли ме за хората, които станаха жертви на този атентат. Но мюсюлманин не означава терорист. Терористът е само терорист - някой, който убива другиго без причина. Един мюсюлмани не би убивал така, това религията ни го забранява", споделя мъжът.

Видеоклипът от акцията на младежа е гледан милиони пъти в социалните мрежи.