Песента на Огнян Цветанов, посветена на събитията от Евромайдана, се завъртя по няколко радиа в Украйна, включително и Украинското национално радио.

Парчето, озаглавено Пушка на покрива (оригиналното заглавие е Rifle On The Roof), е станало доста популярно в размирната държава, но авторът не иска то да бъде наричано с комерсиалното "хит".

Огнян се занимава професионално с музика. Убийствата по време на протестите в Украйна го подтикват обаче да напише и текст. Песента е провокирана от Украйна, казва Огнян, но тя не е за Украйна. „Не пея нито за Майдана, нито за Киев. Нито пък за Русия”, казва в интервю за Нова телевизия той.

„Една нощ докато гледах украинска онлайн телевизия... Вълнувах се тогава много какво се случи и видях как работи снайпера”, разказва Огнян Цветанов.

С помощта на приятели, които харесват парчето, то достига до няколко киевски радиостанции. Украинското национално радио прави специално предаване за песента, тъй като според украинските закони музиката в ефира да е само на украински или руски език.

„Аз не ценя това да стане хит или да стане знаме на революция. Ако някой се замисли преди да дръпне спусъка или е станал малко по-човек заради нещо красиво, което му е направило впечатление, струва си!”, обяснява още авторът.