Amstel Pause ще удължи престоя си на софийска територия още цели три дни, в които можете да я тествате и да предизвикате себе си в това да стоите неподвижно три минути в името на истински свободното време и един леден Amstel.

Тази година Amstel поставя линия между пълноценната почивка и тази, в която нотификациите, телефонните обаждания и имейлите превръщат работния ден в 24-часов. След първите гардероби, в които оставяш телефона си, за да изпиеш на спокойствие една ледена бира, Amstel създаде и инсталацията Amstel Pause, която извежда философията на свободното време стъпка напред. Идеята й е да застанеш пред нея без да правиш нищо в продължение на три минути - време, което повечето хора са забравили да си отделят. Дори най-малкото движение ще ти струва наградата - кен леден Amstel, просто защото показва, че не почиваш качествено.

Съоръжението разполага със свръхчувствителни сензори, които засичат всяко движение на разстояние от 1.30 метра. Въпреки това няма опасност минувачите наоколо да го "объркат" – поставени са заграждения, които пречат на преминаването им през опасната зона. За начало на опита се натиска червеното копче, камбаната иззвънява и минутите започват да текат. Ако не се получи от първия път, може да опиташ отново – няма ограничение за броя опити.

Amstel Pause ви очаква до входа на метрото пред Булбанк на площад Света Неделя 7 до сряда, 24-ти юли, 21ч. Инсталацията е активна между 16:00 и 21:00 ч. През септември Amstel Pause ще обиколи и други градове.

Посланието на Amstel е ясно - с новите технологии сме забравили да почиваме пълноценно и вместо да правят живота ни по-интересен, те ни пречат да избягаме от работата и задълженията. Време е да се отпуснем и да се наслаждаваме на момента.