По този начин няма да оправиш връзката си.

Изневярата е един от проблемите, заради които хората най-често се разделят. Една изневяра може да съсипе връзката ти и да развали отношенията с партньора. Няма как нищо да бъде същото след такава случка. Дори да признаеш грешката си, споменът остава завинаги. Защо не бива да изневеряваш?

Някои хора смятат, че ако имат проблеми във връзката, ще се излекуват като изневерят. Всъщност това изобщо не е вярно. Така ще разрушиш и малкото останали чувства и
доверие. Този тип изневяра е по-скоро бягство от проблемите, което използваш за оправдание, информира Тeenproblem.net.

Не изневерявай за отмъщение

Някои хора смятат, че ако партньорът им е изневерил, те трябва да му го върнат, като направят същото. Това е много грешна тактика, която ще донесе повече болка и страдание, отколкото удоволствие. 

Когато разбереш, че гаджето ти е изневерило, по-добре е да решиш дали можеш да преживееш този факт, или е по-добре да се разделите. Секс с друг човек за отмъщение ще те нарани повече, защото ти няма да изпиташ никакво удоволствие от такава постъпка.

Виж още: Mъжката гледна точка за изнеВЯРАта

Оставаш с усещането, че си предател

Изневярата не е нещо, с което да се почувстваш по-добре. Ако вече не изпитваш чувства към партньора си, по-добре му признай и прекратете връзката си, вместо да лъжеш и да спиш с други. 

Една изневяра ще ти остави чувството за вина и усещането, че си предал човекът, който си обичал до вчера.

Виж още: Любопитни факти за изневярата

Има възможност да нараниш и трети човек

Изневярата може да накара всички участвали във връзката, да се чувстват зле. Не мисли само за себе си, а и за човека, с когото изневеряваш. Той/тя знае ли, че имаш гадже? Има ли чувства към теб или е само секс? 

Бъди честен/на с третия човек и си признай, ако не изпитваш чувства и не искаш да продължите отношенията си.

Виж още: 10-те държави, където изневерите са най-чести

Има риск от полово предавани болести

Този проблем е често пъти подценяван. Много хора не се замислят, че има болести, които нямат симптоми и признаци. Сексът без презерватив може да е много опасен и накрая всички да се окажете с някаква инфекция в най-добрия случай. 

Не забравяй, че например човешкия папилома вирус се предава и с презерватив, като често пъти няма симптоми.

Виж още: Седем тъпи извинения за изневяра

Източник: Тeenproblem.net