Дописката на в. "Монитор" по вчерашната новина от агенция "Митници" ни направи най-силно впечатление измежду сензационните заглавия от първите няколко дни на август

Контрабандни медикаменти за полова мощ конфискуваха митническите служители на "Капитан Андреево" от товарен камион с турска регистрация, пътуващ за Германия. В пътен сак в шофьорската кабина между дрехите били укрити близо 500 таблетки генеричен еквивалент на виагра. 53-годишният водач обяснил, че хапчетата са негови и няма документи за тях.

Така може да се обобщи накратко информацията от агенция "Митници" за поредната заловена нелегална стока на границата. Под заглавие "Турчин внася качествен секс в България" в. "Монитор" хвърля допълнителна светлина по случая. Ето и цялата им дописка:

"53-годишен турски тираджия решил да изтъргува мимоходом хапчета за полова мощ, докато минава с камиона си през България на път за Германия. Освен редовната стока той заредил стотици таблетки за полова мощ, гарантиращи стоманена ерекция и продължителност на половия акт.

Смятал да ги продаде в България, докато я пресича на път за крайната си точка в Германия. Но го спипали на ГКПП Капитан Андреево и му иззели стоката въпреки настояванията на турчина, че хапчетата са за лична консумация.  

Тирът на турчина бил засечен в сряда сутринта и отбит за щателна митническа проверка. Медикаментите били открити в пътническия сак на тираджията. Пред митничарите той невинно обяснил, че ги пиел лично. Това обаче не се приело за достоверно от митничарите предвид големия брой на илача - над 500 таблетки Sildenafil citrate 120 mg, което е генетически (sic!) еквивалент по съдържание на известната виагра.

Лекарството е било без каквито и да е било придружаващи документи - произход, производител, срок за годност, както и сертификат за качество. Единствената отлика на хапчетата било тяхното лого - на лисици и ягуар.  

Претърсването на тежкотоварното возило, което пътувало от Турция до адрес в Германия, не е разкрило други обезпокояващи находки. Медикаментите са конфискувани, а на 53-годишния шофьор е съставен е акт по Закона за митниците.

 Хапчетата за полова мощ, произведени в страни извън ЕС, са по правило забранени за внос в Европа, а когато има изключения, разрешителният режим е извънредно строг. Специално в България обаче лекарства и стимуланти - особено полови, се търсят изключително много, а вносът им от Турция е предпочитан заради в пъти по-ниската им цена."

Виж още: 10 типа сензационни заглавия, които ни крещят

Източник: в. Монитор / агенция "Митници"