Потребителите ще кажат

За шести пореден път на потребителите ще се даде шанс да покажат какви марки харесват и кои брандове трябва да променят нещо в отношението си към клиентите. От днес започва първия кръг на гласуването в класацията "Любимите марки".

На интернет адрес www.mylovemarks.eu всеки потребител ще може да избере предпочитана марка от падащо меню на общо 34 категории.

Правилата на класацията включват три кръга. В подбраните 34 категории всеки участник има възможност да определи коя е неговата любима марка от предварително селектираните кандидати. Единственият критерий, по който ще се излъчат марките в отделните категории, ще бъде броят на подадените гласове.

Виж още: Кои бяха миналогодишните финалисти

Първият етап ще приключи на 26 май. В него ще се отсеят по 6 бранда във всеки отрасъл, които ще продължат и във втори кръг. Там тези 6 марки ще се състезават по същия начин, като потребителите ще изберат топ 3 на най-предпочитаните марки.

Третият етап ще старитра на 16 юни и ще продължи до 23 юни включително. На този етап потребителите ще определят марка №1 във всяка категория.

"Любимите марки" е от малкото класации, които не разчитат на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. Целта е да се покаже не мнението на експертите, а конкретното отношение на потребителите.