Сутрешният секс може да намали наполовина риска от инсулт и инфаркт

Не са много двойките, които предпочитат сутрешния или следобедния секс. Но сутрешните ласки не само могат да усмихнат деня ви, но и да донесат известни ползи за здравето, информира az-jenata.bg

Вижте защо е хубаво понякога да правите и сутрин секс.

Изследване проведено в The Queen’s University of Belfast установи, че сутрешният секс може да намали наполовина риска от инсулт и инфаркт. Сутрешните ласки също така подобряват циркулацията на кръвта и намаляват кръвното налягане. 

Друго проучване сочи, че сексът сутрин облекчава неразположенията при мигрена, артритни болки и възпаления. Ако сте от тези, които не обичат сутрешните физически упражнения или фитнес, но нямате нищо против креватната гимнастика, знайте, че тя ще ви помогне да изгорите около 300 калории.

Обикновено сутрин всички се събуждат с леко разрошени коси, малко подпухнали в лицето и последното нещо, за което мислят е секс. Но благодарение на сутрешния секс може да подобрите както състоянието на косата, така и това на кожата си

Когато правите любов с партньора си телата ви отделят по-големи количества естроген и други хормони важни за красотата. Затова не пропускайте възможността преди ароматната чаша кафе да се разкрасите по този начин.

Виж още: Секс вместо закуска

Сутрешният секс е един позитивен старт на деня. Всеки се нуждае от силно начало, което да го поддържа енергичен, бодър и в добро настроение. Сутрешният секс ще ви помогне да се справите по-лесно и бързо със служебните задължения, защото всичко, което би поднесъл поредния натоварен ден след осемте часа работа може да се окаже поредица от успешно реализирани проекти, благодарение на хубавия сутрешен секс.

Винаги има време за леко освежаване преди партньорът ви да се е събудил. Освежаването включва бърз хладен душ, измиване на зъбите с ментова паста и нанасяне на ароматен лосион на кожата.

Хубавото на сутрешния секс е че докато се разсънвате, вие и половинката ви се наслаждавате един на друг без да има игра на светлина, без да сте поставили макиаж на лицето. Малките недостатъци са почти незабележими както за мъжете, така и за жените. Сутрешният секс е едно неподправено удоволствие, затова се отпуснете максимално.

В сутрешните ласки двойките искат да изпитат голямо удоволствие с минимални усилия. Ето защо докато се разсънвате, правейки любов, изберете поза, в която да сте гушнати един в друг, а удоволствието да е максимално и за двама ви.

Ако искате да направите изживяването запомнящо се, след разсънването между чаршафите продължете двамата с партньора ви под душа. Така ще съчетаете полезното с приятното.

Виж още: Сутрешен секс срещу махмурлук