Основателят на "Майкрософт" призна, че днес би му се искало да знае някакъв чужд език - като по-младия си колега от "Фейсбук"

Бил Гейтс отговаря за трети път на всякакви въпроси в чата на Reddit Ask Me Anything и сред откровенията му сега попаднаха дори имената на домашните му любимци - кучетата Орео и Нила.

Запитан има ли нещо, за което съжалява, че е сторил - или не е сторил, най-богатият човек на света, с близо 80 млрд. долара актив, отговори така:

"Малко ми е тъпо, че не знам никакъв чужд език. В гимназията съм учил латински и старогръцки, имах отлични оценки и вероятно това е подпомогнало речниковия ми запас, но ми се щеше

да знам френски, арабски или китайски

Все се надявам да ми остане време да науча някой от тях - например френския, защото е най-лесен. Пробвал съм с Duolingo, но ми липсваше постоянство. Удивлявам се на Марк Цукърбърг, който научи мандарин и разговаря с китайски студенти - невероятно нещо."

Неотдавна за подобна своя мечта - но без трудната част с ученето на езика, - сподели и президентът на САЩ Барак Обама.

Бил Гейтс е посещавал Китай и през 2013 г. дори се е срещал с президента Си Дзинпин, припомня Си Ен Ен и коментира, че на 59-годишния основател на "Майкрософт" би трябвало да има достатъчно време след оттеглянето си от оперативното ръководство на компанията.