Заснемането на екшън сцени във френската столица е забранено до второ нареждане

Във френската столица Париж вече не може да се заснемат екшън филми. Идеята на забраната е да не бъдат взети сцените с преследвания за истински престъпления, или актьорите в униформи - за полицаи, предаде Асошиейтед прес.

Забранени сцени

Сред списъка със забранените за моменти са външни сцени с полиция, армия или служби за сигурност, без това да се огласява след терористичните нападения, довели до смъртта на 20 души. Сцените с религиозни храмове или училища също не са позволени.

В Париж напрежението продължава и има още въоръжена полиция и войници пред синагоги, редакции на медии и големи магазини. Засега не се знае колко дълго ще продължи забраната. Тези действия на местните власти във френската столица може да се отразят на големи продукции от Холивуд.

Холивуд страда

Френската столица е любим град на киноиндустрията, особено за сцени с преследвания сред някои от най-известните забележителности в света.

Вече са прекъснати снимките на няколко филма, като на "Просто полицаи", в които трябваше да има сцена със служител на реда пред училище.