"На континента имат секс, ние имаме термофори"

"На континента имат секс, ние имаме термофори" - каза преди време Джордж Майкс. В книгата си "Как да бъдеш упадъчен", той затвърждава две подозрения за англичаните: 1. те са различни от другите хора и 2. имат чувство за хумор.

Но дали наистина всички до един обичат кралицата и ходят на лов за лисици? И още ли ядат най-ужасната храна или все пак се промениха? Пазят ли примитивния си обичай на определен ден в годината да бият червенокоси хора?

Ето няколко неща, които са валидни за голяма част от поданиците на Нейно величество.

Tolkova malka i veche anglichanka

Те наистина се дразнят, ако заставате от лявата страна на ескалатора...

... защото изпускането на влака, дори и следващият да пристига след само 30 секунди, е нещо много сериозно за британеца.

Когато казват, че "Няма проблем", всъщност има, и още как. Общо взето сериозно сте ги разстроили.

Ако работите в офис с британци, те ще ви обичат цял живот, ако носите печени лакомства.

Като общо правило, британците ценят искреността; странно, но по-често те ви се сърдят, ако се опитвате да предпазвате чувствата им, като им говорите полуистини.

Повечето от тях имат двойствено отношение към сарказма. Заслужава си да внимавате за него.

Ако денят е слънчев, бъдете готови в средата на следобеда за мрънкане, когато те решат, че е "прекалено горещо".

Те са внамиачени по Twister и Calippo, когато времето се затопли. Никога не сте чували за тях? Спокойно; това са само плодови ледени близалки.

United condoms

Те са доста резервирани, докато не започнат да се леят вино и бира; тогава започва нецензурният език и оглушителният смях. Не излизайте с родителите си вечер в компанията на подпийнал британец.

Те приемат вегетарианците и веганите; Великобритания е отлично място за хората, които не обичат да вкусват месо.

Всички те са тайно засегнати от представянето на британците в "Денят на независимостта" (и това е напълно оправдано).

Голямата английска закуска е нещо прелестно; не бърчете нос при вида й. Целта е да изядете толкова много, че временно да забравите за махмурлука.

Когато правите комплимент на британец, не се изненадвайте, ако той въздъхне и изглежда леко смутен от коментарите ви. Той е възприел думите ви и всъщност е доволен. Повярвайте ни.

Британците предпочитат горещи напитки, но не са толкова обезумели по чая. Много британци имат симпатии към еспресото, а и зеленият чай също е на почит.

Те обичат да си носят опакован обяд в офиса, и да говорят как това им е спестило "адски много пари", докато същевременно харчат цяло състояние в близкия пъб с колегите си.

Те изглежда мразят чуждите деца, като същевременно са неспособни да видят недостатъците на своите собствени. Те обаче държат много на дисциплината. Британските деца обикновено се държат доста прилично.

Вярно е, че имат слабост към конфитюра, девънширския крем и кифличките. И вие ще придобиете тази слабост.

През повечето време те изглежда предпочитат животните пред хората; особено котките. Британците обожават котки.

Те са големи пиячи - и не се притесняват да пият до степен да повръщат, след което да продължат. Любимите им неща за похапване в пъба са чипс и... кхм, свински обрезки. Които представляват пържени във фритюрник и осолени парчета свинска мазнина.

Те нямат нищо против да ги наричат задръстени - всъщност дори донякъде харесват това определение. Ако обаче ги наречете тесногръди, ще налетят на бой.

 

Източник: Goodlife