Една от тенденциите, към които бихме подходили с недоверие, ако я видим върху Бритни Спиърс, но асоциациите с Бриджит Бардо и София Лорен промениха гледната ни точка.

Едно от малкото неща, около които дизайнерите се обединиха този сезон, бе късият топ, който се спуска точно колкото да закрие бюста, разкривайки секси талия. 

Не се бъркай с 90-те и времето, когато пъповете на Бритни Спиърс и Кристина Агилера бяха по-популярни и от самите тях, но и не бързай да си правиш програма за коремни упражнения - не че е лошо, просто в случая не е необходима. 

Този път модата ни връща още по-назад във времето. Припомни си черно-белите снимки на София Лорен и Бриджит Бардо с къси бюстиета и шорти с висока талия. Именно такава те искат Dolce & Gabbana, Proenza Schouler, Preen, Emilio Pucci, Mugler, Helmut Lang, Prada, Miu Miu, No. 21 и Versace това лято. 

Късият топ носи с пола с висока талия без значение дали е тип молив, разкроена до коляното или пък дълга до земята. Така на показ остава единствено тънка лента кожа и постигаш секси ефект, който не "звучи" вулгарно. Отгоре можеш да наметнеш жилетка, сако, яке, тренч или каквато и да е връхна дреха. 

Разгледай галерията по-горе и виж как го правят моделите на подиума, а после и звездите на червения килим!