Мъжете търсят отговора на този въпрос от векове. Учените установиха, че е лесно - изведи я на слънце, заведи я на фризьор, направи й комплимент...

Слънцето прави чудеса - включително и подобрява настроението на жените.

Повечето жени далеч не се нуждаят от превърналата се в стереотип шопинг терапия, за да повишат настроението си, това може да се случи и благодарение на един топъл ден. 64% от участничките в допитването определили слънчевата светлина като най-силния фактор за добро настроение, а 47% посочили посещението на фризьорски салон.

Комплиментите също вършат добра работа за повишаването на настроението на дамите, като обикновеното "изглеждаш прекрасно днес" върши чудеса за 41 на сто от жените, а приятен есемес повишава настроението на 35 на сто от участничките в допитването, пише novini.bg.

Изследването сред 1000 британки на възраст между 25 и 45 години било направено от компания за безалкохолни напитки. Само 11 процента от представителките на нежния пол заявили, че хапването на шоколад им доставя мигновено удоволствие. Сексът също не е сред факторите, повишаващи настроението на жените, като само 15 на сто го посочили като източник на добро настроение.