Ранени са полицай и туристка, нападателят е арестуван

Нова стрелба в САЩ. Капитолия и Белият дом бяха блокирани в понеделник, след съобщения за стрелба в центъра за посетители на Конгреса, откъдето туристите започват обиколки на комплекса, съобщава АФП.

Американският Конгрес е във ваканция в понеделник за Великден, но седмицата е натоварена за туристите във Вашингтон.

Стрелецът, открил огън в центъра за посетители на Конгреса, е задържан, съобщиха служители от Капитолия и полицията, цитирани от Асошиейтед прес. На посетителите е било наредено да останат на място.

При стрелбата е бил ранен един полицай, но състоянието му не е сериозно. Ранена е и туристка. Стрелецът е задържан, откаран е в болница.

На работниците и посетителите е било наредено да потърсят сигурно място и да се прикрият. Сградата е затворена. Никой не може да влезе или да излезе от целия комплекс.

Виж още: Вместо коментар: Американците и оръжията - шокиращата статистика​

Американските медии съобщават, че ситуацията е овладяна.

Стрелецът е 66-годишният Лари Ръсел Доусън, който е познат на полицията. Според данните той страдал от психичестки проблеми. 

Мъжът се е опитал да премине през метал-детектора с пистолет в себе си. Когато било открито, че носи оръжие, нападателят го насочил към полицаите, но служител на реда го прострелял. Въпреки това Доусън успял да рани полицай и туристка. 

Източник: АФП, АП, Си Ен Ен