Според него това е шанс да се напълни хазната

Депутатът от БДЦ Стефан Ненов продължава с опитите да прокара в обществото идеята за легализация на проституцията. Той беше гост в предаването на Сашо Диков, където двамата обсъждаха темата.

По думите на Ненов по този начин парите от този сорт дейност, които отиват в сивия сектор, ще бъдат под контрола на държавата. Ще се плащат данъци, а жриците на любовта ще бъдат защитени от закона - като всеки трудещ се гражданин.

Алтернативен източник на средства за държавата

"Законът за проституцията не ми е първият законопроект. В крайна сметка ние теглим заем. Огромен заем по това споразумение, което се прие от Народното събрание. Но държавата може да събере още средства - едното от тях е акциза от проституцията. Ако държавата се стегне и си вземе приходите, които ѝ се полагат, нещата няма да са толкова зле. Ако от проституцията влязат пари в държавата, в хазната ще влязат между 5 и 7 млн. лв.", заяви депутатът.

Средната печалба на една жрица

Той допълни, че според негови разчети една проститутка печели по 10 000 лева.

"Средната тарифа е около 500 лева на вечер. Сметнах ги като 20 "работни дни". Вярно, има момичета на магистралите, те печелят по-малко. Ако се легализира проституцията, ще се приключи с корупционната схема - проститутка - сводник - патрулка", допълни още Ненов.