Това е и последният пристъп на зимата за този сезон

С постепенното затопляне на времето в следващите 14 дни, около 21-22 март се очаква затопляне и вероятно ще посрещнем астрономическата пролет с топло време, информира "Дарик".

Циклонът, който се зароди над Италия, мина южно от България и спря да се движи над Гърция, оказа съществено влияние на времето у нас. Той е бавно подвижен, продължава да оказва влияние и в момента, заради това цялата седмица времето ще бъде лошо. Едва от следващата седмица се очакват по-високи температури.

До края на тази седмица ще бъде предимно облачно, като в четвъртък, петък и събота отново ще има превалявания. В местата с надморска височина 500-600 м., както и в планините ще превалява сняг, а в равнинните части ще вали дъжд.

В периода от 10-15 дни от тук нататък много валежи не се очакват и такъв тип метеорологични явления, като този Средиземноморски циклон, който донесе лошото време, няма да има.

Следващата седмица ще бъде по-суха, почти няма да вали и времето ще започне да се затопля, като в равнинните части на страната температурите ще се качат над 10-14 градуса пред деня.