Сексбомбата, която сега е активистка за защита правата на човека и животните, разкри, че е била насилвана като дете, а по-късно и в гимназиалните класове

"Детството ми не беше безгрижно, макар да имах любящи родители.

От шест до 10-годишна възраст бях задиряна от детегледачката си.

Веднъж отидох у приятеля на моя приятелка, докато тя беше заета. По-големият му брат реши да ме научи да играя табла, което доведе до масаж на гърба и оттам до изнасилване - първото ми хетеросексуално преживяване. Той беше на 25, аз на 12.

Първият ми приятел, в девети клас, реши, че ще е забавно да ме изнасили групово, заедно с шестима свои приятели. Излишно е да ви казвам, че не ми беше лесно да се доверявам на хората.

Исках земята да спре, за да сляза."

Тази шокираща изповед направи Памела Андерсън, когато преди няколко дни представи пред отбрана публика в Кан дейността на своята фондация PAF. Сред присъстващите бе и нейният съпруг номер 3 - Рик Саломон, с когото бяха женени през 2007-2008 и сключиха повторен брак в началото на тази година.

Фотогалерия: Памела Андерсън в България

Пам обясни, че пазела тези шокиращи преживявания в тайна от родителите си - баща й бил алкохолик, който често не се прибирал вкъщи и близките му умирали от притеснение; майка й работела на две места като сервитьорка и плачела постоянно.

"Не можех да разбия и без това разбитото й сърце..."

"Тя казваше: "Понякога се усмихваш не защото си щастлив, а защото си силен". Привързах се към животните и те ме спасиха. Останах вярна на животинското царство - обещах си да ги защитавам... Молех се на китовете, потопила крака в океана. Те бяха единствените ми истински приятели, докато не родих децата си", разказва още русокоската, която се е събличала не само за "Плейбой", а за кампаниите на организацията за защита на животните ПЕТА.

Фотогалерия: Голи в името на природата

Към тях се обърнала, след като се прочула със сериала "Спасители на плажа": "Опитах се да осмисля мястото си на тази планета и докато на интервютата ми задаваха глупави въпроси,

осъзнах, че гласът ми може да бъде чут!".

Оттогава насам, през последните 20 години, в партньорство с организацията, тя допринесла за промени в законодателството за защита на животните по цял свят: "Разговаряла съм с медиите, депутати, президенти, крале и кралици; бях изслушана от хора като Кастро и - представете си! - Путин... Русия например спря вноса на тюленови изделия, което ограничи 90% от този пазар." 

За финала на вечерта, която включваше игра на табла и събра стотици хиляди долари от дарения, Памела препоръча блога на дизайнерката Вивиан Уестуд за "активна съпротива" (ClimateRevolution.co.uk) и отправи няколко съвета:

- Вместо да гледате порно в интернет, целунете жена си; бъдете наясно къде са децата ви.
- Приемете интимността.
- Не се страхувайте.
- Посетете музей.
- Заредете се с положителни мисли.
- Светът може да е безопасно място, ако всички дадем своя принос - намерете си кауза, в която вярвате.
- Подкрепете нас, за да подкрепим и ние борбата на хората в първите редици...
- И, моля, дъвчете със затворена уста.