Микробусът им се врязал в камион, само един от пътниците е оцелял

При тежка катастрофа на северния околовръстен път на Берлин в петък вечерта са загинали шестима български граждани, съобщи агенция "Фокус", позовавайки се на германския в. "Тагесшпигел", който на свой ред цитира полицейска информация. Жертвите - трима мъже и три жени - са пътували в микробус, който се е врязал в камион.

При произшествието е оцелял само един от пътниците - 25-годишен мъж, който е настанен в болница в германската столица с множество травми на гръбнака. Управлявалият камиона също е оцелял.

Шофьорът на микробуса е забелязал късно, че пътуващият пред него камион се опитва да не изпревари трактор с ремарке. Според немските пътни разпоредби водачите са длъжни да се съобразяват с всяка селскостопанска техника на платното. Каращият микробуса с българите обаче не видял ремаркето и се врязал в камиона буквално с пълна газ, уточнява "Тагесшпигел".

В района на въпросния пътен участък често ставали задръствания, какъвто бил случаят и този петък, заради аварирало возило на 2,5 км от мястото на инцидента. Микробусът возел селскостопански работници към Хамбург, които бързали да стигнат навреме. Заради това и водачът тръгнал да изпреварва, обяснява "Блиц".

Последната подобна катастрофа на същото място бе през септември 2010 г. с полски автобус, когато загинаха 14 души.

Източник: в. Тагесшпигел