"КТБ е банка, която е отглеждана 10 години. ДАНС не е виновна, че тя е била политически протектирана, че различни политици са си влагали парите в нея", допълни Владимир Писанчев

Случаят Петко Сертов не е от компетенцията на ДАНС, лаконично отговори Писанчев на журналистически въпрос в кулоарите на парламента и определи предстоящите промените в закона за МВР като политически, информира Novini.bg.

Ние като професионалисти трябва просто да ги изпълним, обясни той. 

По отношения нападките, че агенцията не работи добре, Писанчев заяви, че до този момент никой, включително и нито една политическа сила, не е поискал анализ какво е направила ДАНС през 2014 г. 

Докладвам лично на премиера, поясни шефът на ДАНС. 

Той коментира и темата КТБ:

"Докато прокуратурата разследва случая ние не можем да кажем нито какво сме направили, нито какво не сме направили. Много хора явно не познават дейността на финансовото разузнаване. Те не са оперативна структура и не могат да получават цялата информация. Те получават информация, която им се предоставя от банките при определени условия", каза Писанчев.

"Това е банка, която е отглеждана 10 години. ДАНС не е виновна, че тя е била политически протектирана, че различни политици са си влагали парите в нея, ДАНС не може да бъде виновна за това. Може би имаме някакви пропуски, но нека те бъдат обект на обективна оценка и евентуална проверка. Не можем да носим политическа отговорност за това", категоричен беше Писанчев.