Лекторът е Алистър Макдоналд, датата - 4 ноември, в "Бетахаус"

workshops @ beta е новата програма на "Бетахаус" от различни платени обучения, лекции и курсове. Ще срещаме експерти от различни индустрии с всеки, който иска да научи нещо ново, да вдигне нивото на знания, или да опита нещо различно, обясняват организаторите.

Алистър Макдоналд е работил с компании като MyTravel, "Адидас", AMEC, "Ройтерс" (Германия и Италия), BNFL. През последните 20 години е провеждал тренинги с ръководни кадри от близо 30 държави.

От "Бетахаус" обещават динамичен, интерактивен, предизвикателен и забавен семинар. Обучението ще се състои в рамките на пълен работен ден с обещанието да предостави най-доброто от британската система за правене на презентация и усвояване на техники за водене на разговор в бизнес среда.

Целта му е не само да демонстрира как се прави кратка презентация пред публика за кратък период от време, а и да извади на показ уменията на самите участници в семинара да ангажират публиката със своето представяне.

Програмата

Сутрешната сесия пропуска скучните и незапомнящи се речи, коитоотегчават при други подобни мероприятия. През първата част гостът ще помогне на участниците да развият своето представяне по интригуващ начин, съгласно правилата - с увод, изложение, заключение и най-вече акцент върху важните неща, които искате да кажете на аудиторията си.

Сутрешна сесия
Микрофоните не хапят!

8,30 ч. - Регистрация и кафе
9 ч. - "Страхотна история" - въведение към добрите презентационни умения;
9,45 ч. - "Убийствено добро четиво" - упражнения за индетифициране на елементите на добре разказана история;
10 ч. - "Аз обичам плъхове" - 4-минутна презентация на вашата страст, или онова, което обичате, последвано от възпроизвеждане на видео и анализ;
11,15 ч. - "Как е вашата памет?" - как паметта работи и частта от нея, която играе роля за приемане на посланието към вас;
11,30 ч. - "Това е, което правя" - представя сбито, информативно и забавно 4-минутна бизнес презентация с видео въпроизвеждане и анализ;
12,30 ч. - Въпроси и отговори

Алистър нарича семинара "Ти си този, който продава себе си", защото това е всъщност създаването на контакта. Повечето хора се притесняват, когато са в стая с непознати хора и трябва тепърва да създават контакти.

Следобедна сесия
Ти си този, който продава себе си

13,45 ч. - Играта за създаване на контакти е игра за "разбиване на леда", за да започне следобедната сесия с истинска енергия. Участват всички присъстващи, като подаръци получават онези, които създадат най-добри контакти.
14,30 ч. - "Ти си този, който продава себе си" - обяснява седемте тайни за успешено създаване на контакти;
15,15 ч. - Кафе/чай пауза
15,30 ч. - "Така, както е редно да се направи" - безгрижна практична демонстрация на техники за изграждане на мрежа от контакти.
15,45 ч. - Въпроси и отговори
16 ч. - Заключение

"Бетахаус" се намира на ул. "Крум Попов" 56-58. С билети за семинара на Алистър Макдоналд може да се сдобиете през Еventbrite.com на цени от 50 евро (за ранни записвания) до 75 евро. За групови записвания цената е още по-изгодна - 40 евро.